Australië

Australië (13 nov – 28 nov)

We ruilden het bijzondere, fijne en goedkope Azië in voor het land van de uitgestrekte oppervlaktes, de prachtige stranden en de kangaroes. Na een ietwat onprettige en lange vlucht van Ho Chi Minh naar Cairns (vooral door een fikse verkoudheid en oorontsteking aan mijn kant), hebben we het de eerste twee dagen rustig aan gedaan. Cairns is leuk, maar niet heel bijzonder. Het is vooral een uitvalsbasis om allerlei tripjes en activiteiten te doen. Deze wilden wij ondernemen zodra wij de camper hadden, dus zo slecht kwam het niet uit. Dag 3 mochten we de camper ophalen. Zo blij als een kind waren we met onze Regina. Tadaaaaa!

Na wat gepuzzel met onze creditcards, omdat we die we al leeg hadden geplunderd in Azië, konden we gaan. Steffan had het links rijden, het links schakelen en de Australische manier van kijken al gauw in de gaten. We reden samen met twee Brabantse meiden, Ella en Roos, naar The Daintree Rainforest. Zij in hun auto, wij met onze camper erachteraan. Dit regenwoud ligt ten noorden van Cairns. Alleen de route ernaartoe was al prachtig. We reden langs bergen, prachtige stranden en tropisch groen regenwoud. Heel divers. Er werden natuurlijk een paar stops ingelast voor fotootjes. Bij Cape Tribulation bijvoorbeeld.

We eindigden op een camping met een plek voor 35 dollar. Tja dat zijn andere prijzen dan in Azië. We hadden het de afgelopen twee dagen natuurlijk ook te druk gehad om een goedkope(re) camping uit te zoeken. Ahum. Not. We besloten dit voor de komende nachten beter uit te zoeken.

Overal wordt in het regenwoud gewaarschuwd voor krokodillen. ‘It can cause injury or death’. Fijn, maar waar zijn ze dan? Tot nu toe zijn Stef en ik nog niet zo gelukkig met wildlife (geen orang utans op Borneo, geen Gibbons in Laos), dus we konden wel iets van actie gebruiken. Dan misschien met een tour. Er bleek een man elke dag om half 12 en 2 uur erop uit te gaan met een boot, dus we besloten te ‘boeken’ (lees: daar naartoe gaan en cash betalen). We hebben één kroko gezien.

We vervolgden onze route naar het zuiden. Onze volgende bestemming was Mission Beach. We zochten, dit keer, een gratis camping die halverwege de route zat. Het werd daar rond een uur of 7 pikkedonker. Hierdoor stonden we met ons campertje onder een prachtige sterrenhemel. Dat zijn toch wel van die momentjes waarbij je elkaar even in de armen knijpt. Dankbaar dat we zijn!

De volgende dag was het tijd voor mij om een stuk te rijden. Ook dat voelde vrij gauw vertrouwd en zo bereikten we, via de Millaa Millaa waterval, Mission Beach.

Dit stadje aan het strand blijkt de dichtstbijzijnde uitvalsbasis te zijn voor het Great Barrier Reef. Dé plek om de bijzondere onderwaterwereld te bewonderen. Dus boekte Steffan een tour om te snorkelen. Vanwege mijn oor was het beter om dit over te slaan. Stef heeft een top dag gehad en onder andere twee haaien gespot. Met een blij koppie kwam hij van de boot. Daar stond ik klaar met de camper om weer wat kilometers te maken. We zetten de camper op een camping in de buurt van Magnetic Island. We pakten namelijk de volgende dag, samen met de Brabantse meiden, de ferry naar dit eiland.

’s Ochtends was het bewolkt en kregen we meerdere regenbuien op onze kop. Gelukkig brak ’s middags de zon door. Hét moment om tijdens een wandeling koala’s te spotten. Yes! Kijk dan toch. Lief hè!

Na Magnetic Island reden we door naar misschien wel de beste gratis plek om te overnachten. Home Hill. Warme douche, toiletten, keuken. Top plek. Na mega veel tips te hebben gekregen van een Nederlands stel, maakten we de volgende ochtend een plan voor die week. De (goed werkende) wifi is hier schaars, dus we namen er onze tijd even voor. Met een duidelijk plan sjeesden we met de camper en de auto naar de volgende gratis bestemming om te overnachten. Leap Hotel. Naja, een grasveldje naast dat hotel. We zetten onze wekker om 4 uur. Des te vroeger je op Walibie Beach bent, des te meer bijzonder. Er waren al mensen voor ons, maar alsnog was de zonsopgang, omringd door walibies, een magisch moment.

We ontbeten daar nog even en reden een stuk terug. Naar Airlie Beach. Vanuit daar gingen we namelijk de volgende dag naar de Whitsundays. We parkeerden op een betaalde camping; X-base Nomads camping (gratis vind je hier niet). We hebben daar lekker rustig aan gedaan en heerlijk gebruik gemaakt van de faciliteiten. De Whitsundays tour bestond uit snorkelen, anderhalf uur op het strand en het beroemde uitzichtpunt. De tour zelf had wat ons betreft weinig charme vanwege het dooie koraal, de hoeveelheid mensen waarmee je de plekken bezoekt en de twee veel te toffe Australische beach boys die ons begeleidden. Maar de Whitsundays op zich is echt, echt prachtig! Het water is ongelooflijk helder, het zandstrand wit en zo fijn als meel. Het uitkijkpunt wil je ook zeker niet missen. Deze dag was, ondanks de tour, zonder twijfel de moeite waard!

Fraser Island was de volgende tour die we hadden geboekt. Dingo’s Resort was onze organisatie. Bij het boeken van deze tour konden we een prijs van 419 dollar krijgen voor 3 dagen. En echt waar, dat was een top aanbieding. Het enige was wel dat we na de Whitsundays enorm moesten doorrijden. Zo’n 10 uur. Met zijn vieren maakten we de avond na Whitsundays een paar uurtjes. De rest reden we afgelopen zaterdag. Drie volgegooide benzine tanks later, kwamen we aan bij Dingo’s Resort. Vanuit daar werd onze tour georganiseerd en kregen we een briefing. Fraser Island is het grootste zandeiland ter wereld. Wat deze tour bijzonder maakt, is dat je zelf met een four wheel drive auto over de zandstranden mag scheuren. In groepen van 7 of 8 personen. Wij vieren werden vergezeld door twee Schotten en een Canadees.

De tour brengt je langs alle hoogtepunten van het eiland. Lake McKenzie, Champaign Pools, Indian Head en het schip wreck. Heel tof allemaal.

’s Nachts sliepen we op een camping. Met 32 jongeren. Feest vieren geblazen. Wanneer je deze tour boekt, verwacht dan geen luxe en rust. Je gaat zelf koken, slaapt in een klein tentje en gaat door tot in de late uurtjes. Maar wat was dit een gave ervaring. Zeker doen!

Tot zover bevalt onze reis in Australië enorm. We zijn dan ook alweer op de helft van onze 5 weken hier. Tijd vliegt. We zetten onze reis naar het zuiden voort. Tot over 2,5 week in Sydney!

#5 Australië – deel 1

Hierbij ook de link, zodat je de video in full HD (1080p) kunt bekijken:

https://youtu.be/SbySGsfHzZs

5 Reacties

 1. Gine Potijk

  Wat een prachtige film en fijn om te zien dat goed gaat met jullie Het busje Regina was zeker mooi !!! Ha ha
  Nog heel veel plezier en groetjes van Teake en Gine

 2. Geweldig weer om te lezen en te bekijken. Wat een verschil met Azië…..RUIMTE vooral. Geniet en doe voorzichtig,
  ????

 3. Marian

  Heerlijk om dit te zien, dit is zoveel beter dan Azië, die zee, die ruimte, schitterend!!!! Geniet ervan. xxx

 4. Petra Kramer

  We hebben weer genoten van jullie reis door Australië, prachtig!

 5. Hanneke

  Jongens……..echt NIET normaal. Zo leuk dit weer.

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén